Itt a szezon: csokoládés-körtés torta egyszerűen

Ha már éppen terem, ne feledkezzünk meg a körtéről, amely frissen is nagyon finom, de ha egy sütiben kap helyet, visszafogott, kissé édes ízével klasszul feldobja a desszerteket. Mi egy kis presszókávét is adtunk a tésztához, ahogy általában minden csokis édességhez. Ettől az íze sokkal gazdagabb és izgalmasabb.

Almával és akár tökkel is készülhet.
Almával és akár tökkel is készülhet.danilovi

Hozzávalók

  • 1 adag ristretto
  • 3 nagyobb darab felkockázott körte kissé megpárolva
  • 0.5 bögre kakaópor
  • 8 deka csokoládé felkockázva
  • 1 darab tojás enyhén felverve
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 bögre liszt
  • 0.5 bögre cukor
  • 2 nagy evőkanál puha vaj
  • 2 nagy evőkanál tejföl
  • 1 tábla csokoládé felolvasztva (a tetejére)
  • tejszín
  • 1 kávéskanál
Recept idők

Elkészítés:

A recept egyszerűbb nem is lehetne: keverd el alaposan egymással a száraz hozzávalókat, majd add hozzá a többi alapanyagot és annyi tejszínt, hogy sűrű tésztát kapj. Keverd el a tésztában a körtét, tedd kerek szilikontepsibe, és süsd 180 fokon legalább fél órán át, tűpróbáig. A tetejére, ha szeretnél, olvassz csokit, keverd el 3-4 evőkanál tejszínnel, és ezzel locsold meg, miután kihűlt. Friss, házilag felevert tejszínhabbal tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek