Eper-vanília guba mandulásan – a tökéletes brunch desszertje

Meleg, egyszerűen összedobható és nem mindennapi, ezért alkalmas egy jó kis villásreggeli egyik fogásaként. Cukormentes változatban is készülhet, ráadásul húsmentes – haladó gourmék hidegen, egy kis natúr sajtkrémmel is próbálják ki.

Egy adag vaníliafagyival a legfinomabb.
Egy adag vaníliafagyival a legfinomabb.rojoimages

Hozzávalók

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 darab vaníliarúd kikapart magja
  • 0.5 üveg epelekvár
  • 25 deka friss eper felkockázva (a tetejére)
  • 1 mokkáskanál
  • 8 deka cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral, a vaníliával és a sóval, és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként adj hozzá a lekvárból egy-egy kisebb kanállal. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a friss eperrel (esetleg egy adag vaníliafagyival) a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?
Érdekességek