Almás sült csirke – ebben még a kelbimbó is finomabb

Nehéz úgy megszeretni az egyébként szuperegészséges kelbimbót, ha az ember sós vízben főtt langyos változatot kénytelen enni valami mellé. De mennyivel könnyebb rajongani érte egy ilyen csirkés-fűszeres egytálételben, ahol csak az aromás-sós alapot adja az édeskés almaszeletek és a sült csirke mellé!

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.
Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá.nata_vkusidey

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 kiló csirkefelsőcomb-filé
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring
  • 2 nagyobb darab alma felkockázva
  • 30 deka kelbimbó félig megpárolva
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 nagyobb teáskanál barna cukor
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a befűszerezett csirkét az olajban. Amíg készül, sózd meg kissé a kelbimbókat, majd egy kicsit olvaszd meg a cukrot, és add hozzá a vajat. Ebben a keverékben forgasd meg a sós kelbimbót, majd add hozzá az almakockákat, és azzal is puhítsd egy keveset. Ha a csirke elkészült, forgasd össze a zöldségekkel, és már tálalhatod is.

Fehérbabbal, sárgarépával és egy biocitrom héjával teheted még tartalmasabbá és aromásabbá. Ha sajtrajongó vagy, sütőben egy nagy adag mozzarellát olvassz a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek