Alma-brie-rukkola quesadilla: francia–mexikói fúziós vacsora 10 perc alatt

A tortillalapok bármelyik fajtája remek alap a mexikói fogásokhoz, ahogy ahhoz is, hogy rendhagyó ízekkel dobjuk fel őket. Ez a francia hangulatú fogás remek reggeli, ami még finomabb akkor, ha egy kevés tárkonyos mézzel locsolod meg a tetejét.

Még több zöldséggel még izgalmasabb lesz.
Még több zöldséggel még izgalmasabb lesz.Manuta

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 kisebb darab alma felkockázva
  • 20 deka brie felcsíkozva
  • 2 marék rukkola
  • 4 darab tortillalap
  • 2 nagy evőkanál natúr krémsajt
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

Puhítsd meg az almát az olajon egy kevés vízzel és barna cukorral. Kend meg a tortillalapokat a krémsajttal, sózd, bosozd és szórd meg egy kevés tárkonnyal, majd tedd rá a felcsíkozott sajtot, végül az almát és a rukkolát. Süsd néhány percig egy serpenyőben kis lángon, amíg mindkét oldala megpirul és a sajt elolvad.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek