Az almát egyszerű egytálételekben is felhasználhatod, mutatunk is egy klassz példát!

Egy kevés édeskés-savanykás íztől ez a klassz kolbászos fogás még finomabb lesz, mintha csak sóval és zöldségekkel ízesítenéd. Akár rusztikusan egy vaslábasban is tálalhatod, utána már csak egy vastag szelet kovásszal készült kenyér és puha vaj kell az igazán finom végeredményhez.

Friss zsályával megszórva tálald.
Friss zsályával megszórva tálald.Monkey Business Images

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 közepes darab fehér vagy paprikás sütnivaló kolbász
  • ízlés szerint só, kömény és frissen őrölt bors
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 40 deka lila káposzta
  • 2 közepes darab alma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőknál puha vaj
  • 25 deka főtt csicseriborsó
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén kezdd el puhítani előbb a hagymát, majd a többi felaprított zöldséget. Tedd rá a fedőt, ízesítsd, és ha szükséges, egy kevés vizet is önts a keverék alá. A kolbászokat süsd meg külön egy kevés olajban, és amikor elkészült, forgasd össze a zöldséges keverékkel egyben vagy nagyobb darabokra vágva. Végül add hozzá a csicseriborsót is. Friss zsályával megszórva a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek