Grillezett nektarinnal és ropogósra pirított fahéjas dióval készítettél már gubát?

Ha nem, akkor itt az ideje, és persze hogy nem kell ragaszkodnod a nektarinhoz, mert sárga- és őszibarackkal is nagyon fogjátok szeretni ezt a változatot.

Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.
Ha még gyümölcsösebben szeretnéd, süss a tetejére vékony nektarinszeleteket.nata_vkusidey

Hozzávalók

  • 4 darab kifli felkarikázva
  • 4 deci tej
  • 10 deka cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 1 nagy bögre dióbél
  • 5 darab nektarin elfelezve
  • vaj
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 darab vaníliás cukor
  • 3 darab tojássárgája
  • 1 mokkáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Grillezd meg a kissé beolajozott nektarinokat, majd kockázd fel a gyümölcsöket. A dió egyik felét daráld le, a másikat törd durvára és pirítsd meg egy kicsit, mjd keverd el a fahéjjal és a vaníliás cukorral. A tejet melegítsd fel, közben a tojások sárgáját keverd el a cukorral, sóval és keverd a tejhez. Add a felkarikázott kifliket a tejes keverékhez, majd kanalazd egy kivajazott jénaiba, és rétegenként szórd meg a gyümölcsökkel és egy kevés darált dióval. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 180 fokon 20-25 percig. Végül a durvára tört, fahéjas dióval tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek