Az almás pite cheddarral tökéletes előételnek és desszertként is

Akár mini adagokban, akár egy nagyobb tortaként elkészítheted ezt a finomságot, amit mindenki imádni fog, aki szereti a nem túl édes, ám annál izgalmasabb ízkombinációkat. Nálunk most leveles tésztával készült, de linzeres alappal is nagyon finom.

Langyosan a legfinomabb.
Langyosan a legfinomabb.DebbiSmirnoff

Hozzávalók

  • 5 darab alma felkockázva
  • 20 deka reszelt cheddar sajt
  • 1 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, szerecsendió
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojássárgája
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az almákat és a vajban puhítsd meg kissé a cukorral, sóval, majd tedd félre hűlni. Vágj két nagyobb (vagy több kisebb) karikát a leveles tésztából, majd azt, amelyiket az aljának szánod, tedd egy piteformába. Ha a töltelék kihűlt, mehet a tésztára a sajt, majd arra az alma, végül a tészta másik fele. Vagdosd be kissé, a maradék tésztából akár formákat is szaggathatsz rá. Kend meg a tojással, és süsd 180 fokon legalább 25 percen keresztül.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek