Kisebb és nagyobb adagokban is készítheted.nata_vkusidey
Hozzávalók
Az alaphoz
- 7 darab érett füge
- 10 deka puha vaj
- 15 deka cukor
- 1 nagyobb mokkáskanál só
- 2 nagyobb darab tojás
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 12.5 deka liszt
- 7.5 deka darált mandula
- 1 teáskanál sütőpor
- 10 deka joghurt
- 10 deka málna
- 4 deka mandulaszelet
A morzsához
- 5 deka liszt
- 2.5 deka hideg vaj
- 4 deka cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Melegítsd elő sütőt 180 fokra, majd készítsd el a morzsát úgy, hogy kézzel összemorzsolod a lisztet a vajjal, majd hozzáadod a cukrot is.
A süteményhez habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd sorban add hozzá a tojást, joghurtot, mandulát, lisztet, sót és vaníliát. Néhány szelet fügét hagyj nagyobb szeletekben, majd keverd el a tésztával az apróra vágott maradékot és a málnát. Tedd egy szilikontepsibe, majd dekoráld a tetejét a nagyobb szeletekkel. Szórd meg a morzsával, majd a mandulaszeletekkel, és süsd a sütőben legalább egy órán át.