Fügés-málnás sütemény egyszerűen – ha van néhány szem friss fügéd, ebben érdemes felhasználnod

Ha épp nincs egy hatalmas fügebokrod otthon, és az áruházban kell beszerezned a fügét, máris érthető, ha nem vagy vele annyira nagyvonalú, hogy hatalmas adag lekvárokat és csatnikat készíts belőle. Erre az esetre a legjobb néhány pofonegyszerű, klassz sütemény, amelyek még finomabbak akkor, ha porcukorból és lime-ból egy citrusos mázat is készítesz a tetejére.

Kisebb és nagyobb adagokban is készítheted.
Kisebb és nagyobb adagokban is készítheted.nata_vkusidey

Hozzávalók

Az alaphoz

  • 7 darab érett füge
  • 10 deka puha vaj
  • 15 deka cukor
  • 1 nagyobb mokkáskanál
  • 2 nagyobb darab tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 12.5 deka liszt
  • 7.5 deka darált mandula
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 deka joghurt
  • 10 deka málna
  • 4 deka mandulaszelet

A morzsához

  • 5 deka liszt
  • 2.5 deka hideg vaj
  • 4 deka cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsd elő sütőt 180 fokra, majd készítsd el a morzsát úgy, hogy kézzel összemorzsolod a lisztet a vajjal, majd hozzáadod a cukrot is. 

A süteményhez habosítsd fel a vajat és a cukrot, majd sorban add hozzá a tojást, joghurtot, mandulát, lisztet, sót és vaníliát. Néhány szelet fügét hagyj nagyobb szeletekben, majd keverd el a tésztával az apróra vágott maradékot és a málnát. Tedd egy szilikontepsibe, majd dekoráld a tetejét a nagyobb szeletekkel. Szórd meg a morzsával, majd a mandulaszeletekkel, és süsd a sütőben legalább egy órán át. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek