Fügecsatni – minél fűszeresebb, annál finomabb

Az egyszerű változat mellett készíts belőle egyet az ünnepekre karácsonyi fűszerekkel is. Jól fog esni a vajas pirítóson és a sült sajtok mellett is. Előételt is készíthetsz vele: csak tésztakosárkákba kell kanalaznod egy kis natúr krémsajtot és a tetejére tenni egy keveset ebből a csatniból.

Sajtok tetején a legfinomabb.
Sajtok tetején a legfinomabb.LiliGraphie

Hozzávalók

  • 12 deka barna cukor
  • 120 ml almaecet vagy fehérborecet
  • 1 nagyobb mokkáskanál só és frissen tört bors (vagy ízlés szerint)
  • 30 deka apróra vágott friss füge
  • 1 nagyobb darab alma apró kockákra vágva vagy lereszelve
  • 1 kisebb darab lila hagyma apróra vágva
  • 5 deka mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Helyezd az összes összetevőt egy serpenyőbe, és főzd lassú tűzön 1 órán keresztül, időnként megkeverve, amíg ragacsossá nem válik. Friss zsályával, mentával, vaníliával, levendulás mézzel, olasz fűszerekkel vagy színesbors-keverékkel teheted még érdekesebbé. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek