Fokhagymával sült cékla balzsamecettel – vörös húsok mellett tökéletes

Ha elkészült, az sem árt neki, ha rukkolaágyon tálalod és néhány friss málnaszemet is keversz a körethez. Ilyenkor már nem kell túlfűszerezi a húst: egy sóval, frissen őrölt borssal, sült, kissé vajas szték vagy néhány szűzérme tökéletes mellé.

Egy kevés méz sem árt neki.
Egy kevés méz sem árt neki.modesigns58

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka cékla
  • ízlés szerint só, rozmaring és bors
  • 7 evőkanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma összetörve
  • 7 deka kecskesajt összemorzsolva
  • 4 evőkanál balzsamecet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd félpuhára a negyedekre vágott céklákat egy enyhén cukros-sós vízben. Közben keverd el az olajat a rozmaringgal és fokhagymával és alaposan forgasd meg benne a zöldségeket. Sózd és borsozd, majd süsd készre, végül balzsamecettel és kecskesajttal a tetején tálald. Egy egyszerű sertés- és marhaszelet mellett is tökéletes. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek