Ezt dobd össze a maradék rukkolából: mentás, nyári rukkolapesto

Ha nálad is árválkodik a hűtőben egy doboz éppen kiszáradni készülő rukkola, itt az idő, hogy a zero waste jegyében egy pestót kerekíts belőle, amit aztán szendvicsekben, pirítóson, tésztaszószként és pizzák tetején is felhasználhatsz.

A sajtot Grana Padanóval, a fenyőmagot pirított mandulával is helyettesítheted.
A sajtot Grana Padanóval, a fenyőmagot pirított mandulával is helyettesítheted.OksanaKiian

Hozzávalók

  • 3 nagy marék rukkola
  • 1 csokor menta
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 0.5 bögre reszelt parmezán
  • 1 deci olívaolaj
  • só és frissen őrölt bors
  • 1 nagy gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 teáskanál biocitrom héja és néhány csepp leve
Recept idők

Elkészítés:

Törd alaposan össze a hozzávalókat egy aprítógépben, majd lassan adagolva add hozzá az olajat. Ha már krémes, csak akkor add hozzá a sót és a borsot ízlés szerint. A sajtot Grana Padanóval, a fenyőmagot pirított mandulával is helyettesítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek