Klasszikus nyári vegaság: fokhagymás párizsi bundában sült cukkinikarikák

A jó, friss cukkinik rántva is akkor a legfinomabbak, ha nem túl vékonyak és nem áznak az olajban íztelen uborkatrutymókká, hanem amikor még kicsit ress, ropogós a belsejük a puha, fűszeres tésztaréteg alatt.

A kurkumától szép sárga lesz.
A kurkumától szép sárga lesz.krblokhin

Hozzávalók

  • 1 nagyobb darab cukkini felkarikázva, enyhén besózva
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 nagyobb darab tojás
  • ízlés szerint só, bors, kurkuma és zsálya
  • 2 deci tej
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozz sűrű tésztává a cukkinin kívül minden hozzávalót egymással, majd a zöldségkarikákat belemártogatva süsd meg néhány perc alatt közepesen forró, bő olajban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek