Gyerekdesszert felnőtt változatban: rumos-tejszínes-málnás gumisüti

Több oka is van annak, hogy miért szeretjük ezt a desszertet. Egyrészt, ha vendégek jönnek, már előre elkészíthető (rendkívül alacsony cukortartalommal és glikémiás indexszel is), és a nyári gyümölcsökkel klassz, frissítő hideg desszert egy-egy grillvacsora után. Gyerekbarát változatban rumaromával készítsd.

Ha kettő nem lenne elég, egy kakaós réteggel is egészítsd ki!
Ha kettő nem lenne elég, egy kakaós réteggel is egészítsd ki!Uladzimir Zgurski

Hozzávalók

  • 2 bögre friss málna
  • 1 bögre cukor (vagy édesítő)
  • 2 evőkanál rum
  • 6 deci tejszín
  • 4 zacskó (expressz) zselatin (vagy kétszer 6 deci folyadékhoz elegendő hagyományos)
  • 1 mokkáskanál
  • 4 evőkanál karamellszirup
  • 0.5 bögre málnaszörp
  • 1 bögre víz
Recept idők

Elkészítés:

Ha nem expressz zselatint használsz, melegítsd fel a tejszínt a cukor felével, a sóval, a karamellsziruppal, és amikor forró, add hozzá a beáztatott zselatinlapok felét is. (Expressz változatban csak dolgozd el egy robotgéppel, hidegen.) Tedd félre hűlni, és amikor már teljesen kihűlt, csak akkor öntsd rá a második réteget. (Pohárkrémként is tálalhatod 4 rétegben, és ha kétféle íz nem lenne elég, egy tejszínes-kakaós ízesítésűvel dobd fel.)

Főzd össze és pürésítsd a málnát a cukor felével, majd szűrd le és keverd el a rummal, a vízzel és a málnaszörppel. Melegítsd fel a keveréket és olvaszd fel benne a maradék zselatint, majd hagyd kihűlni a már megdermedt tejszínes réteg tetején. Ha néhány szem gyümölcsöt is dobsz bele, még szebb lesz a végeredmény. 

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek