Hozzávalók
- 2 bögre friss málna
- 1 bögre cukor (vagy édesítő)
- 2 evőkanál rum
- 6 deci tejszín
- 4 zacskó (expressz) zselatin (vagy kétszer 6 deci folyadékhoz elegendő hagyományos)
- 1 mokkáskanál só
- 4 evőkanál karamellszirup
- 0.5 bögre málnaszörp
- 1 bögre víz
Elkészítés:
Ha nem expressz zselatint használsz, melegítsd fel a tejszínt a cukor felével, a sóval, a karamellsziruppal, és amikor forró, add hozzá a beáztatott zselatinlapok felét is. (Expressz változatban csak dolgozd el egy robotgéppel, hidegen.) Tedd félre hűlni, és amikor már teljesen kihűlt, csak akkor öntsd rá a második réteget. (Pohárkrémként is tálalhatod 4 rétegben, és ha kétféle íz nem lenne elég, egy tejszínes-kakaós ízesítésűvel dobd fel.)
Főzd össze és pürésítsd a málnát a cukor felével, majd szűrd le és keverd el a rummal, a vízzel és a málnaszörppel. Melegítsd fel a keveréket és olvaszd fel benne a maradék zselatint, majd hagyd kihűlni a már megdermedt tejszínes réteg tetején. Ha néhány szem gyümölcsöt is dobsz bele, még szebb lesz a végeredmény.