Ha palacsintatorta, akkor annyi fix, hogy érdemes tálalásig műanyag fóliába csomagolni, ám meleg úgy nem marad, maximum nem keményednek meg a szélei. Most kiderül, hogy a TheKitchn csapata szerint akadt-e ennél jobb tipp, aminek segítségével a későn kelő családtagok is ugyanolyan finom, meleg palacsintához juthatnak reggelente, mint azok, akik frissen fogyasztották.
Így érdemes melegen tartanod a palacsintákat
A tesztelők komolyan vették a kérdést: hőmérővel is csekkolták az amerikai palacsintákat, és a három legnépszerűbb módszert tesztelték sorban.
Az első a palacsinta-melegentartó tál használata volt (Tudtad, hogy ilyesmi létezik?) Az egyszerű, fedeles kerámiatál azt vállalja, hogy a gőz szellőztetése mellett puha, meleg palacsintákat vehetünk ki belőle jóval az elkészülésük után is. A gyártó leírása szerint portugál kézművesek készítik, és bár az ötlet klassznak tűnik, a portugálok táljánál akadt erősebb versenyző is a háromindulós megmérettetésen.
Hogy egészen pontosak legyünk, csak erősebb versenyző akadt. A tálban ugyanis a palacsinták hőmérséklete a felére esett vissza, kissé ropogós állaguk pedig tíz perc után teljesen eltűnt: puha, szivacsos végeredmény várta a portugál tálba közel 8 ezer forintot beruházó kóstolókat.
Másodikként azzal próbálkoztak, amire sokan esküsznek: egyszerűen fedjük le a palacsintákat alufóliával. A maradék darabok kevesebb hőt veszítettek, ám a gőz a fólia alatt maradt, így a ropogós széleknek annyi: vizes lett a végeredmény.
A sütőben történő melegítés hozta a legjobb eredményeket. A módszer kedvelői szerint nincs más dolgunk, csak előmelegíteni a sütőt, míg a serpenyőben elkészítjük a palacsintákat, majd egy sütőlapra helyezni őket, hogy tíz percig melegedjenek. A palacsinták hőmérséklete megmaradt (még egy kicsit melegedtek is), és tíz perc után is tökéletesen ropogósak maradtak.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Annyit fontos betartanunk, hogy lehetőleg ne tegyük egymásra a palacsintákat, inkább egymás mellé egy tepsibe (emiatt működik sokkal jobban az egész a kisebb, amerikai palacsintákkal). Összességében a sütős volt a legjobb módszer, mivel nemcsak tökéletes végeredményt hozott, de nem igényelt semmi speciális felszerelést, és nagyon kevés mosogatással járt.