Gombafejek fokhagymás vajjal – melegen és hideg köretként is tálalhatod

Ha akarod, meleg köret, ha akarod, saláta-alapanyag.

A legjobb, ha van lehetőséged faszenes grillen előkészíteni a gombákat, ami után már csak össze kell vágnod őket, és a fokhagymás vajjal és zöldfűszerekkel tálalni, vagy lehűteni és citromos majonézzel elkeverve tálalni.

Egészben vagy kisebb darabokban is készítheted.
Egészben vagy kisebb darabokban is készítheted.StockFood

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka gombafej vegyesen
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1 teáskanál vaj
  • 1 kisebb csokor friss zsálya apróra vágva
  • 0.5 darab biocitrom héja
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított gombafejeket dobd a forró olajra fokhagymákkal, majd puhítsd 8-10 percen át. Ekkor a vajat is add hozzá, majd sózd-borsozd, és a friss zsályával és citromhéjjal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek