A legjobb, ha van lehetőséged faszenes grillen előkészíteni a gombákat, ami után már csak össze kell vágnod őket, és a fokhagymás vajjal és zöldfűszerekkel tálalni, vagy lehűteni és citromos majonézzel elkeverve tálalni.
Egészben vagy kisebb darabokban is készítheted.StockFood
Hozzávalók 2 személyre
- 40 deka gombafej vegyesen
- 3 evőkanál olívaolaj
- 5 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 teáskanál vaj
- 1 kisebb csokor friss zsálya apróra vágva
- 0.5 darab biocitrom héja
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított gombafejeket dobd a forró olajra fokhagymákkal, majd puhítsd 8-10 percen át. Ekkor a vajat is add hozzá, majd sózd-borsozd, és a friss zsályával és citromhéjjal a tetején tálald.