Nálunk egy kevés kaporral készült a babos változat, amit vajas rozspirítóson szeretünk a legjobban.
Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.Cavan Images
Hozzávalók
- 1.5 kiló fejtett bab megfőzve
- 1.5 kiló pritaminpaprika
- 1 kiló vöröshagyma
- 5 deci (házi) paradicsomlé
- 2 darab babérlevél
- ízlés szerint só és bors
- 7 deci napraforgóolaj
Elkészítés:
A babot turmixold le, a hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A babbal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.