Kóstold meg a zakuszkát egy nagy adag babbal is!

Elkészítésekor fontos, hogy a zöldségféléket alaposan mosd meg, a konyhaeszközök legyenek tiszták, a befőttesüvegeket és üvegtetőket alaposan fertőtlenítsd, így sokáig eláll majd a zöldségkrémed. Már ha marad belőle egyáltalán.

Nálunk egy kevés kaporral készült a babos változat, amit vajas rozspirítóson szeretünk a legjobban.

Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.
Nálunk kapor is kerül bele, de ez nem kötelező hozzávaló.Cavan Images

Hozzávalók

  • 1.5 kiló fejtett bab megfőzve
  • 1.5 kiló pritaminpaprika
  • 1 kiló vöröshagyma
  • 5 deci (házi) paradicsomlé
  • 2 darab babérlevél
  • ízlés szerint só és bors
  • 7 deci napraforgóolaj
Recept idők

Elkészítés:

A babot turmixold le, a hagymát és a paprikát fele-fele arányban elosztott olajban külön lábasban dinszteld meg az ízesítőkkel. A babbal együtt főzd össze az összes hozzávalót, majd öntsd hozzá a paradicsomlevet, és főzd még addig, amíg besűrűsödik és az olaj feljön a tetejére. Töltsd steril üvegekbe, majd száraz dunsztban hagyd kihűlni. Ha szeretnéd tartósítani, egy-egy késhegynyi szalicilt dobj a tetejére.

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek