Rozmaringos-mézes répacsíkok – tökéletes köret a vörös húsok mellett

Egy olyan remek köret ez, ami nagyon kevés munkával ad valami különlegeset az egyszerű, fokhagymás húsokhoz is.

Ha még tovább fokoznád, olvassz rá sütőben egy kevés mozzarellát, és ha kivetted, szórd meg parmezánnal. Egy grillezett hal vagy hússzelet mellé nem is kell ennél macerásabb.

Ha rozmaring épp nincs otthon, friss snidlinggel, perezselyemmel és majoránnával is helyettesítheted.
Ha rozmaring épp nincs otthon, friss snidlinggel, perezselyemmel és majoránnával is helyettesítheted.Tatiana Volgutova

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab répa hasábokra vágva
  • 1 nagyobb evőkanál puha vaj
  • 1 teáskanálnyi szárított rozmaring
  • 1 evőkanál méz
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Párold ress állagúra a répákat, majd olvaszd meg a vajat kis lángon, keverd el benne az ízesítőket, és kanalazd át bele a zöldségeket. Egy-két perc után el is készül – tökéletes tonhalfasírt vagy mustáros szték mellett is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek