Még egy jól hangzó fogás, ami valójában nagyon egyszerű: zsályás-tejszínes burgonyacasserole

Rakott krumpliról van szó valójában, ami ebben a minimálváltozatban köretként is tökéletes.

Sajtos-citromos csirkecombfiléket süss mellé egy kis fokhagymával, vagy készítsd kaprosan, és egy egyszerű, grillezett halszelettel tálald.

A vegáknak sült hagymával tálald.
A vegáknak sült hagymával tálald.Thomas Barwick

Hozzávalók

  • 70 deka burgonya előfőzve és felkarikázva
  • a tetejére friss zsálya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen őrölt bors
  • 1 nagy evőkanál puha vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 deci tej
  • 2 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a meleg vajra a felpirított fokhagymát, majd 2 perc után a lisztet is pirítsd meg rajta. Öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd keverd besűrűsödésig. Öntsd a keveréket a jénaiban rétegezett burgonyákra, és pirítsd rá 15 perc alatt a sütőben. Friss zsályával tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek