A legjobban egy jó kis vajas-tejszínes burgonyapüré illik mellé egy kevés szerecsendióval a tetején.
Hozzávalók
A húshoz
- 4 darab csirkecomb (alsó, felső) elfelezve
- só, bors, olívaolaj
A mázhoz
- 2.5 deci dr Pepper
- 1 közepes pohár ketchup
- ízlés szerint só, bors, fokhagymapor és fűszerpaprika (legalább 1-1 kiskanál)
- 1 evőkanál Worchester-szósz
- 2 evőkanál whisky
- 1 nagy evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál barcbecue-szósz
Elkészítés:
Kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd kissé a húsokat.
A többi összetevőt keverd el alaposan egymással, és főzd fedő nélkül 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Pácold ebben a húsokat egy darabig, majd tedd a sütőbe, és adj neki legalább 35-40 percet lefedve. Ezek után grillezd őket készre néhány perc alatt, és kend meg a maradék szósszal. Ha extra gyors változatban gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a csirkéket, az utolsó percekben kend meg a szósszal mindegyiket, majd ha elkészültek, forgasd meg az összeset a keverékben, és tálald a kész húsokat krumplival vagy majonézes káposztasalátával.