A tengerentúl kicsit őrült fogása: Dr Pepper csirkecombok

Ha imádod a fura hozzávalókat, ezt a csirkés fogást próbáld ki!

A legjobban egy jó kis vajas-tejszínes burgonyapüré illik mellé egy kevés szerecsendióval a tetején.

Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.
Amikor már rajta van a szósz, ne kapjon túl nagy hőt.DebbiSmirnoff

Hozzávalók

A húshoz

  • 4 darab csirkecomb (alsó, felső) elfelezve
  • só, bors, olívaolaj

A mázhoz

  • 2.5 deci dr Pepper
  • 1 közepes pohár ketchup
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor és fűszerpaprika (legalább 1-1 kiskanál)
  • 1 evőkanál Worchester-szósz
  • 2 evőkanál whisky
  • 1 nagy evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál barcbecue-szósz
Recept idők

Elkészítés:

Kissé olajozd meg, majd sózd és borsozd kissé a húsokat. 

A többi összetevőt keverd el alaposan egymással, és főzd fedő nélkül 8-10 percig, amíg kissé besűrűsödik. Pácold ebben a húsokat egy darabig, majd tedd a sütőbe, és adj neki legalább 35-40 percet lefedve. Ezek után grillezd őket készre néhány perc alatt, és kend meg a maradék szósszal. Ha extra gyors változatban gondolkodsz, egyszerűen grillezd meg a csirkéket, az utolsó percekben kend meg a szósszal mindegyiket, majd ha elkészültek, forgasd meg az összeset a keverékben, és tálald a kész húsokat krumplival vagy majonézes káposztasalátával. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek