Ha csak egy gyors, vega szendvicset ennél, készíts pitákat fűszeres csicseriborsóval!

Nem érdemes lebecsülnünk a csicseriborsót: fűszeresen, egy kevés hideg joghurttal tökéletes a házi piták közepén.

Ha épp nincs időd falafellel gyurmázni, forgasd meg a főtt csicseriborsót egy kevés fokhagymás vajban, adj hozzá füstös paprikaport (és ha szereted, csilit), majd mehet az egész a pitákba egy adag sűrű joghurttal és petrezselyemmel.

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 4 darab pita
  • 1 közepes pohár görög joghurt
  • 0.5 darab biocitrom héja és leve
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva
  • 1 doboz főtt csicseriborsó (kb. 20 deka)
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, csilipor, fahéj, római kömény, kömény
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
  • 1 teáskanál puha vaj
  • 2 darab paradicsom felkarikázva
  • 2 marék rukkola (vagy salátalevél)
  • 1 kisebb fej lila hagyma felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

A joghurtot keverd el a citrommal és a petrezselyemmel, majd sózd meg egy kicsit és tedd a hűtőbe. 

A vajra dobd a fokhagymát, majd 2 perc múlva a csicseriborsót és a fűszereket, majd 5 percig süsd. Melegítsd fel kissé a pitákat és a közepüket töltsd meg rukkolával, hagymával, paradicsommal, csicseriborsóval és egy nagy kanál joghurttal.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek