Ha épp nincs időd falafellel gyurmázni, forgasd meg a főtt csicseriborsót egy kevés fokhagymás vajban, adj hozzá füstös paprikaport (és ha szereted, csilit), majd mehet az egész a pitákba egy adag sűrű joghurttal és petrezselyemmel.
Hozzávalók 4 darabhoz
- 4 darab pita
- 1 közepes pohár görög joghurt
- 0.5 darab biocitrom héja és leve
- 1 kisebb csokor friss petrezselyem felaprítva
- 1 doboz főtt csicseriborsó (kb. 20 deka)
- ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, csilipor, fahéj, római kömény, kömény
- 3 gerezd fokhagyma összetörve
- 1 teáskanál puha vaj
- 2 darab paradicsom felkarikázva
- 2 marék rukkola (vagy salátalevél)
- 1 kisebb fej lila hagyma felkarikázva
Elkészítés:
A joghurtot keverd el a citrommal és a petrezselyemmel, majd sózd meg egy kicsit és tedd a hűtőbe.
A vajra dobd a fokhagymát, majd 2 perc múlva a csicseriborsót és a fűszereket, majd 5 percig süsd. Melegítsd fel kissé a pitákat és a közepüket töltsd meg rukkolával, hagymával, paradicsommal, csicseriborsóval és egy nagy kanál joghurttal.