Spenótos palacsintatorta fokhagymásan, füstölt sajttal

Sósan is finom a palacsintatorta, hát még akkor, ha egy nagy adag alpesi füstölt sajt is kerül a töltelékbe.

Ha jobban szereted a juhtúrót vagy a hagyományos változatot, azzal is készítheted a krémet, de akkor egy kevés tejfölt vagy mascarponét is adj a töltelékhez. 

Ha szeretnéd, rá is olvaszthatsz a tetejére egy nagy adag füstölt sajtot.
Ha szeretnéd, rá is olvaszthatsz a tetejére egy nagy adag füstölt sajtot.manyakotic

Hozzávalók

A tésztához

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1 bögre víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csapott teáskanál
  • 3 darab tojás

A töltelékhez

  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 nagy marék spenót
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só és frissen őrölt zöld bors
  • 2 doboz natúr sajtkrém
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott teáskanál cukor
  • 1 bögre reszelt füstölt sajt
  • 1 tubus füstölt sajtkrém
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit dolgozd össze alaposan és süsd meg a palacsintákat. Ezek után a spenótot a fokhagymával puhítsd meg az olajon, add hozzá a tejfölt, utána keverd el a natúr sajtkrémekkel is. Ha ezzel megvagy, ízesítsd, majd a langyos palacsintákat kend meg a füstölt sajtkrémmel és szórd meg sajttal, a következő emeletet pedig a spenótos krémmel töltsd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek