A mikrohullámú sütőben minden kiszárad, vajon miért pont a pizza lenne kivétel? Tényleg egy pohár vizet kell mellé tenni és akkor tökéletesen ropogós lesz? Vagy egy nedves papírtörlőbe csavarni annak érdekében, hogy az pótolja az elillanó nedvességet? Esetleg legyen inkább a sütés, gőzölés, vagy hagyjuk a bánatba és rendeljünk egy új adagot?
Hogyan lesz a legfinomabb a melegített pizza?
Örülhetnek azok, akik mindig is vágytak egy olyan tesztre, amiben arra keresik a választ, hogyan lesz a pizzaszelet élvezeti értéke melegítés után is a régi, vagy legalábbis azt megközelítő. Mi már tudjuk, hogy a létező összes módszer közül, melyik a legígéretesebb, és nem is tartjuk titokban.
A PopSci csapata New York-i stílusú, vagyis olaszos, vékony tésztás pizzákat tesztelt. A szabályok szerint a szeletek mindegyike tesztelés előtt 12–48 órát töltött a hűtőszekrényben.
Rövidítve a módszert és a hosszú tesztelési folyamatot: a legfontosabb, amit tudnod kell, hogy a mikró + pohár módszer éppen annyira nem működik, mint az extra forró és száraz serpenyőben sütés trükkje. A hagyományos sütőben melegítés és a sima mikrózás már egy fokkal jobb, közepes eredményeket hozott, a legjobb módszer pedig a teflonserpenyőben melegítés lett.
Eszerint néhány percig alacsony lángon süssük benne a szeletet szárazon, majd öntsünk néhány csepp vizet is a szelet mellé. Fedjük le, és így is adjunk neki egy percet. Így az alja újrasül kissé, a kiszáradt felső részét pedig a gőzzel élesztjük újjá.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Szintén nyerőnek bizonyult az a módszer, amelyben a sütő legmagasabb hőmérsékletén kapott 5 percet a szelet. Erről a tesztelők azt mondják: majdnem olyan jó a végeredménye, mintha friss pizzát ennének. Ha tehát nincs időd vagy kedved serpenyőzni, ezzel a módszerrel is próbálkozhatsz.