Bulgur padlizsánnal, erdei gombákkal és kecskesajttal

Ha szereted a bulgurt, érdemes feldobnod egy nagy adag grillezett padlizsánnal és aromás erdei gombákkal, így menő köretet vagy remek vega főételt tudsz összedobni.

Ha pedig még tovább pimpelnéd ezt a fogást, friss petrezselymet és egy kevés kecskesajtot szórj a tetejére.

Remek köret vagy vega főétel.
Remek köret vagy vega főétel.OksanaKiian

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre bulgur
  • 1 nagy bögre erdeigomba-keverék
  • 2 bögre alaplé
  • 1 kisebb darab padlizsán felszeletelve
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj
  • ízlés szerint só, bors, római kömény
  • 6 deka morzsolt kecskesajt
  • 1 kisebb csokor friss petrezselyem apróra vágva
  • 6 darab koktélparadicsom félbevágva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd öt percen át a bulgurt az alaplében, majd tedd félre 15 percre lefedve. Ha megpuhult és langyosa hűlt, keverd el a többi hozzávalóval alaposan, fűszerezd és kecskesajttal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek