A nyolctojásos tésztához csak gyúrj össze fél kiló lisztet 4 tojással és egy kevés vízzel, majd nyújtsd ki vékonyra, vágd csíkokra és főzd ki lobogó, sós vízben. És most jöjjön a lecsó!
A padlizsántól igazán finom.Brian Hagiwara
Hozzávalók
- 3 darab lecsópaprika
- 2 darab vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 nagyobb darab hámozott paradicsom
- 0.5 üveg aszalt paradicsom
- ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
- 2 evőkanál fekete olíva
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 kisebb darab padlizsán kockákra vágva
Elkészítés:
Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá az összevágott zöldségeket és a paradicsompürét. Fűszerezd, párold 10 percen át, és ha kell, közben egy kis vizet is önts alá. A legvégén keverd hozzá az olívát és az aszalt paradicsomot, majd friss, olasz fűszerekkel a tetején tálald.