A lecsó egyik legfinomabb arca: lecsó olasz fűszerekkel, aszalt paradicsommal és friss, házi tésztával

A házi tészta nem egy nehezen összeállítható étel, mégis összehasonlíthatatlanul jobb a boltinál. Érdemes azzal enned, ha pedig nem töltenél ezzel időt, egy friss szelet kenyér is tökéletes.

A nyolctojásos tésztához csak gyúrj össze fél kiló lisztet 4 tojással és egy kevés vízzel, majd nyújtsd ki vékonyra, vágd csíkokra és főzd ki lobogó, sós vízben. És most jöjjön a lecsó!

A padlizsántól igazán finom.
A padlizsántól igazán finom.Brian Hagiwara

Hozzávalók

  • 3 darab lecsópaprika
  • 2 darab vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 nagyobb darab hámozott paradicsom
  • 0.5 üveg aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, friss bazsalikom és oregánó
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 kisebb darab padlizsán kockákra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá az összevágott zöldségeket és a paradicsompürét. Fűszerezd, párold 10 percen át, és ha kell, közben egy kis vizet is önts alá. A legvégén keverd hozzá az olívát és az aszalt paradicsomot, majd friss, olasz fűszerekkel a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek