Könnyű leves olasz hangulatban: bazsalikomos krémleves grillezett cukkinivel

Ha egy nehezebb, tartalmasabb főétel készül ebédre, tökéletes lesz ez a cukkinileves a húsos raguk és grillezett vörös húsok elé.

Ha szereted a tárkonyt, azzal is készítheted, de ha hozzánk hasonlóan az olasz konyha rajongója vagy, inkább friss bazsalikommal és egy kevés dióolajjal dobd fel a tetejét.

Rusztikus tálalással.
Rusztikus tálalással.Rimma_Bondarenko

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka cukkini felkockázva
  • 1 csapott teáskanál barna cukor
  • 1 kisebb burgonya összevágva
  • 0.5 darab vöröshagyma összevágva
  • 5 deci alaplé
  • 2 deci zsíros tejszín
  • a tetejére friss bazsalikom és citromhéj
  • ízlés szerint só, bors, szárított bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Párold üvegesre a hagymát az olajon, majd add hozzá a burgonyát és az alaplevet. Ha a krumpli megpuhult, keverd krémesre botmixerrel és fűszerezd, ha szükséges. Grillezd meg néhány perc alatt a cukkinit, és a szeleteket egy kevés citromhéjjal és friss bazsalikommal megszórva tálald a leves tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek