Háromborsos, tejszínes bélszínragu – nem is kell ennél több egy adag házi tészta tetejére

Jó borsosan, egy nagy adag tejszínnel készült nálunk ez a pofonegyszerű fogás.

Ha marad belőle egy kevés, másnap halmozd egy nagy kenyérszeletre és készíts belőle melegszendvicset egy-egy szelet ementálival és friss madársalátával a tetején.

Minél egyszerűbb, annál finomabb.
Minél egyszerűbb, annál finomabb.LauriPatterson

Hozzávalók

  • 35 deka marhabélszín felcsíkozva
  • 2 nagy evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál puha vaj
  • 1 mokkáskanál dijoni mustár
  • 1 kávéskanál barna cukor
  • só és frissen, durvára tört fekete, zöld és rózsabors
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 deci zsíros tejszín
  • 1 nagyobb evőkanál mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

Olvaszd össze a zsiradékokat, majd a dobd rá a fokhagymát a hússal, úgy 5 perc múlva sorban add a húshoz a többi hozzávalót, a krémsajton kívül. Adj a ragunak még 3-4 pecet kis lángon, majd a mascarponét is keverd hozzá. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek