Ahogy arról már korábban is írtunk, a levendulát nem csak az aromája miatt érdemes belecsempészned egyes fogásaidba. Élénkít és ellazít egyszerre, bizonyították már előnyeit a szorongás, gombás fertőzések, hajhullás és sebek kezelésében is. Lássuk, milyen ételekben a legfinomabb egyik kedvenc gyógynövényünk!
Ez a barackbefőtt segít a sovány sült húsokat klasszul tálalni, és grillezett sajtok mellett is izgalmas köret.
Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás blondie-t valamikor a hétvégén. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.
Ha a szilvalekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.
A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd! És ha hedonsita napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a gofrid tetejére.
Igazi elegáns aprósütemény lesz a rövid konyhai tüsténkedés vége, és ha épp van otthon friss levendulaszörp, a hozzá kínált limonádékba is csempéssz egy keveset belőle!