Ahogy arról már korábban is írtunk, a levendulát nem csak az aromája miatt érdemes belecsempészned egyes fogásaidba. Élénkít és ellazít egyszerre, bizonyították már előnyeit a szorongás, gombás fertőzések, hajhullás és sebek kezelésében is. Lássuk, milyen ételekben a legfinomabb egyik kedvenc gyógynövényünk!
Ez a barackbefőtt segít a sovány sült húsokat klasszul tálalni, és grillezett sajtok mellett is izgalmas köret.

A levendulát a rómaiak állítólag a fürdővízhez adagolták, mert úgy hitték, hogy segít az elmét és a testet is megtisztítani. Ha így van, még szívesebben esszük ezt a különleges befőttet, amit salátában és fagyik mellett is szeretünk.
Tovább olvasomHa egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás blondie-t valamikor a hétvégén. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.

Ha egy egyszerű vajas-vaníliás sütit dobnál fel úgy, hogy egy kissé fine dining hangulata legyen, dobd össze ezt a levendulás sütit valamikor a hétvégén. Nem lesz nagyon nehéz, egy-két keverés és egy rövid sütés után már el is készült. Ha tortát készítenél belőle, csináld dupla adagban egy tortaformában, és citromos sajtkrémmel töltsd meg a rétegeket.
Tovább olvasomHa a szilvalekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálinkával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.
A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd! És ha hedonsita napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a gofrid tetejére.
Igazi elegáns aprósütemény lesz a rövid konyhai tüsténkedés vége, és ha épp van otthon friss levendulaszörp, a hozzá kínált limonádékba is csempéssz egy keveset belőle!