Füstölt paprikával és aszalt paradicsommal lesz a legfinomabb ez a padlizsános pulykaragu

Ha épp kihagynád a húst, készítsd el ezt a keleti hangulatú ragut.

Nálunk fűszeres hasábburgonya mellé került, és egy kevés menta-snidling kombó dobta fel a tetejét.

A kelti hangulatú bolognai.
A kelti hangulatú bolognai.Philippe Roy

Hozzávalók

  • 1 kisebb darab padlizsán megtisztítva, felkockázva
  • 30 deka darált pulykahús
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 kisebb darab vöröshagyma felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 marék aszalt paradicsom
  • ízlés szerint só, bors, fahéj a füstöltpaprika-por
  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 1 kevés víz vagy alaplé a keverék alá
Recept idők

Elkészítés:

Süsd a vöröshagymát a forró olajon néhány percen át, majd egyesével add hozzá az összes többi hozzávalót. Fűszerezd ízlés szerint, egy kevés vizet is önts alá, és fedő alatt kis lángon hagyd puhulni 10 percig. Egy nagy adag petrezselymes-mazsolás kuszkusz tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek