Ha sajtrajongó vagy, egy nagy adag pecorinóval szórd meg, ha egészségesebb fogásban gondolkodsz, egy kevés friss fokhagymát és bébispenótleveleket keverj hozzá, ha már kissé langyosra hűlt.
Hozzávalók
A gnocchihoz
- 30 deka liszt
- 30 deka főtt vagy sült sütőtök
- ízlés szerint só, bors
- 1 darab tojás
- 25 deka főtt burgonya
A gombához
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 kisebb csokor friss zsálya apróra vágva
- 1 bögre rókagomba összevágva
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
- reszelt pecorino sajt
Elkészítés:
Gyúrj a gnocchi hozzávalóiból még melegen tésztát, majd nyújtsd 2 centis hengerekre és vagdosd össze. Ha szeretnéd, tovább formázhatod kissé kerekebb alakúra és jellegzetes gnocchibarázdák is könnyen elérhetők egy villa segítségével. Dobd forró, kissé sós vízbe, és ha feljött a tetejére, adj még neki 1-2 percet.
Közben melegítsd fel a zsiradékokat, és puhítsd meg benne a hagymát és a gombát egy kissé megfűszerezve. Ha ezzel megvagy, add hozzá a zsályát is, majd kanalazd bele a leszűrt gnocchikat. Jól forgasd át, majd a reszelt sajttal a tetején tálald.
Ha a húst nem hagynád ki belőle, hideg, napon szárított olasz vagy spanyol sonkával, esetleg sült baconkockákkal tálald.