Nyári csirkeragu cukkinivel, parmezánnal és citromfűvel

Egyszerű és nagyon nyári fogás készült a fokhagymás csirkefalatokból, ami akkor a legfinomabb, ha a cukkini még ropogós, a zöldfűszerek pedig csak a legutolsó percekben kerülnek a keverékbe.

Ha megadnád a módját, gyúrj házi tésztát mellé, és dobd fel egy kevés szarvasgombás olajjal – erre halmozd a csirkés ragut.

Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.
Borsóval és zöldbabbal is feldobhatod.Joff Lee

Hozzávalók

  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fekete olíva
  • 2 kisebb darab cukkini felkockázva
  • 35 deka csirkecomb felkockázva
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 1 csokor friss citromfű felaprítva
  • só és frissen tört zöld bors
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vaj és olaj keverékére a húst és a fokhagymát, és kifehéredésig süsd. Ezek után vedd kisebbre a lángot, add hozzá a cukkinit és fűszerezd. Fedő alatt adj így is a keveréknek még 5-10 percet. 

Friss házi tészta tetején, a parmezánnal és citromfűvel megszórva tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek