Fokhagymás-oregánós párizsi bundában percek alatt elkészül a csirkemáj

Nálunk édes-csípős szósszal és fokhagymával készült uborkasaláta volt mellette a tányéron, így viszonylag könnyű, nyári fogás lett a végeredmény.

Ha van kedvenc fűszered, ne hallgass ránk, tuningold oregánó helyett azzal a sűrű bundát a májfalatok körül!

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka csirkemáj
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, oregánó
  • 1 mokkáskanál barna cukor
  • 1 deci tej
  • 3 kisebb darab tojás
  • 10 deka liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemájat mosd meg, majd ha van időd, áztasd be fokhagymás tejbe egy délelőttre. 

Ha ezzel megvagy (vagy ezt a lépést kihagynád), csak keverj el a májon kívül alaposan minden hozzávalót, hogy sűrű tésztát kapj (ez a tojások méretétől is függ). Forgasd meg benne a darabokat, majd bő, forró olajban rövid idő alatt süsd ki őket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek