Levendulás sajttorta szilvalekvárral – még egy sütés nélkül készülő, izgalmas desszert

A levendula sok szempontból hasznos: fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatása van. Ha megfáztál, érdemes inhalálni vele, mert tisztítja a légutakat, ha pedig épp semmi bajod, ünnepeld meg ezzel a sajttortával!

Ha a lekvár túl sűrű lenne, egy nagyon kevés forró vízzel, szilvapálikával vagy mandulalikőrrel is javíthatsz a helyzeten – a süti ízének csak jót tesznek az izgalmas hozzávalók.

Szülinapi, kicsit felpimpelt változatban.
Szülinapi, kicsit felpimpelt változatban.peakSTOCK

Hozzávalók

  • 20 deka zabkeksz összetörve
  • 8 deka olvasztott vaj
  • 2 evőkanál levendulavirág kissé összetörve
  • 0.5 kisebb üveg szilvalekvár (szobahőmérsékletű)
  • 3 doboz natúr sajtkrém (legalább 15 deka)
  • 1 közepes doboz mascarpone
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 1.5 deci felevert tejszínhab
  • 5 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
  • 1 kávéskanál
  • 3 evőkanál levendulaszörp (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet keverd el az olvadt vajjal és a levendulavirágokkal, majd nyomkodd egy kisebb tortaforma aljába, és tedd a hűtőbe. Ha összeállt, kend meg a szilvalekvárral és tedd a fagyasztóba néhány percre. A többi hozzávalót egy kézi mixerrel alaposan dolgozd el egymással, és ha megdermedt az alap, öntsd a tetejére. Legalább másfél óra kell majd neki a hűtőben, mielőtt szeletelni tudod. Olvasztott fehér csokival és levendulavirágokkal dekorálhatod a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek