Ehhez a levendulás gofrihoz már szinte kötelező a fehér csokis sajtkrém

A levendula nagyon érdekes alapanyag: fokozza a testi és lelki frissességet, ami mellett feszültségoldó és nyugtató hatású is. Pontosan ezeket a tulajdonságokat keressük egy hétvégi reggeliben.

A fehér csokis krémsajtot ki ne hagyd, és ha hedonsita napot tartasz, fekete ribizliből készíts forró gyümölcsragut a tetejére. Előbbihez egy doboz krémsajthoz egy evőkanál pocukrot, egy csipet sót és egy fél tábla fehér csokit keverj össze, és ezzel kend meg a már langyos gofrik tetejét. 

Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.
Egy kevés juharsziruppal és sós vajjal is finom.nicolesy

Hozzávalók

  • 25 deka liszt
  • 2 evőkanál szárított levendulavirág kissé összetörve
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál porcukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 3 deci tej
  • 3 darab tojás
  • 2 nagyobb evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el egymással a száraz hozzávalókat, és kissé verd fel a tojást. Utóbbit keverd el előbb jól a vajjal, majd a tejjel, és készíts sűrű masszát az összes hozzávaló elkeverésével. Ha ezzel megvagy, kanalazd a tésztát adagonként a forró, kivajazott gofrisütőbe. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek