És hogy mi kerüljön az alapba? Ha egy kevés darált diót is teszel bele, akkor az Eszterházy-torta ízeit idézi, és valamivel egészségesebb is lesz annál, így mi most ebben a változatban készítettük el.
Hozzávalók
- 5 deka pirított, darált dió
- 15 deka fekete ribizli
- 15 deka összetört keksz
- 8 deka olvasztott vaj
- 15 deka fehér csoki
- 20 deka natúr krémsajt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 mokkáskanál só
- 2 deci habtejszín
- 0.5 darab biolime leve és héja
Elkészítés:
A kekszet dolgozd össze a vajjal és a dióval, utána egy kisebb befőttesüveg aljával nyomkodd egy mini tortaformába, majd tedd a hűtőbe. A krémhez olvaszd meg gőz fölött a fehér csokit és verd kemény habbá a tejszínt, majd előbb a csokit, utána a habot dolgozd össze a sajtkrémmel. Forgasd bele a cukrot, a sót, a lime héját, levét és a gyümölcsöket is, majd mehet az egész a hűtőbe legalább egy órára.