Annak érdekében, hogy az ízek harmóniája még tökéletesebb legyen, ennek a sütinek a tésztáját egy kicsit több sóval készítettük. Így már majdnem minden ízből akad benne a tökéletes egyensúly kedvéért.
Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez:
- 30 deka banán összevágva
- 20 deka fekete ribizli
- 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
- 1 púpozott evőkanál cukor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 darab biocitrom leve és héja
A tésztához
- 1 csapott teáskanál só
- 25 deka liszt
- barna cukor a tetejére
- 5 deka cukor
- 1.5 deci tejszín
- 1 darab tojás
- 1 zacskó sütőpor
- 10 deka puha vaj
Elkészítés:
Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, a cukorral, a sóval és a citromlével, majd öntsd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára.
A tésztához keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá az ízesítőket, a sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is szórd meg. Langyosan, egy adag gyümölcsfagyival a legfinomabb.