Az édes banáncobbler ízét egy adag savanykás fekete ribizli dobja fel

Áfonyával, ribizlivel és fekete ribizlivel is készülhet ez a süti, a lényeg, hogy a sült banán édes ízét kiegészítse valamilyen savanykás gyümölcs.

Annak érdekében, hogy az ízek harmóniája még tökéletesebb legyen, ennek a sütinek a tésztáját egy kicsit több sóval készítettük. Így már majdnem minden ízből akad benne a tökéletes egyensúly kedvéért.

A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.
A banán és a savanykás fekete ribizli tökéletes páros.krblokhin

Hozzávalók

A gyümölcsös réteghez:

  • 30 deka banán összevágva
  • 20 deka fekete ribizli
  • 1 nagy evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpozott evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja

A tésztához

  • 1 csapott teáskanál
  • 25 deka liszt
  • barna cukor a tetejére
  • 5 deka cukor
  • 1.5 deci tejszín
  • 1 darab tojás
  • 1 zacskó sütőpor
  • 10 deka puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, a cukorral, a sóval és a citromlével, majd öntsd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára.

A tésztához keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá az ízesítőket, a sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is szórd meg. Langyosan, egy adag gyümölcsfagyival a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek