Ez a gyümölcs kifejezetten gazdag antioxidánsokban, flavonoidokban, amik az oxidációs folyamatok elleni védekezés mellett daganatgátló és gyulladáscsökkentő hatásúak is.
És még ha csak ezért lenne érdemes enni! Savanykás ízével klasszul ellensúlyozza a desszertek édességét, így olyan tartalmasabb finomságokat is jól feldob, mint a csokitorta vagy a karamellszószos sajttorta.
A cikk az ajánló után folytatódik
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés
Most van épp szezonja a meggyes sütiknek, naná, hogy előkerestük az egyik klasszikus receptjét, amiben a meggyet egy kis alkohollal bolondítottuk meg.
Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő tiramisunál, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és cseresznyelekvárt is használtunk.
Nálunk Oreo-alapra került ez a szuper meggyes sajttorta, hogy megmutassuk: nem kell ragaszkodnod a hagyományos ízesítésű kekszekhez. Nyugodtan próbáld ki kókuszossal, csokissal és akár két-három kanál darált mákkal is.
Nem lesz sok dolgod ezzel az omlós meggyessel, hacsak az nem, hogy amíg a szezon tart, készítened kell belőle néhány adagot.
A túrós édességek között talán nincs is olyan, amiért ne rajongnánk. Ez a meggyes változat is megér egy óra munkát. Ha még izgalmasabb végeredményt szeretnél, egy kevés mandulalikőrrel ízesített csokiganache kerüljön a tetejére.