Tudjuk, mit eszel idén nyáron: juhtúrós tésztasaláta cukkinivel és aszalt paradicsommal

Ez a tésztasaláta olyasmi, ami hidegen is tökéletesen finom, főleg, ha épp egy szelet forró, grillezett csirkecomb kerül mellé egy kis citromhéjjal és reszelt sajttal.

Nem hiányozhatnak belőle a zöldfűszerek, így ha van a kertben friss petrezselyem, kapor és snidling, ne sajnáld belőle, ahogy a friss paradicsomokat sem!

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 csokor friss petrezselyem összevágva
  • 15 deka feldarabolt friss koktélparadicsom
  • 10 deka juhtúró
  • 2 nagy bögre durumpenne
  • 1 darab cukkini felkockázva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom
  • 0.5 darab lila hagyma felkockázva
  • 1 kisebb csésze aszalt paradicsom összevágva
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a tésztát sós vízben, és még melegen add hozzá a tejszínt és a vajat. Közben süsd meg az olajon egy kissé a besózott cukkinidarabokat. Ha langyosra hűlt, forgasd össze a többi hozzávalóval, majd ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal. 

Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Friss bazsalikommal a legfinomabb.
Friss bazsalikommal a legfinomabb.Wiktory
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek