Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként. Nálunk most az édes változatban készült, egy kevés lime-mal. Így lett egy nagy adag vanília- és málnafagyiból álló kehely különleges hozzávalója.
Grillezett húsok mellé mézből, olívaolajból, citromfűből és egy kis sóból keverj hozzá öntetet.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 nagyobb darab avokádó nagyobb szeletekre vagy félbevágva
- 2 evőkanál étolaj
- néhány csepp citromlé
- 0.5 mokkáskanál só
- 2 cl limoncello
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 mokkáskanál citromfű
- 1 evőkanál puha vaj
Elkészítés:
Kend meg olajjal kissé az avokádók minden oldalát, majd adj nekik úgy 5 percet a forró grillen. Közben rázd össze alaposan a többi hozzávalót egymással, majd locsold meg vele az elkészült avokádószeleteket.