Miért ne grillezhetnénk az avokádót?

Ha megteszed, így csináld.

Ahogy egy-egy karika ananász, úgy az avokádó is remek alap a grillezéshez. Később vajjal és levendulás mézzel kissé megkenve egy nyári csokifagyi alatt lesz finom, de fehérborecettel és frissen őrölt borssal grillezett paradicsom mellett is érdemes tálalnod, köretként. Nálunk most az édes változatban készült, egy kevés lime-mal. Így lett egy nagy adag vanília- és málnafagyiból álló kehely különleges hozzávalója.

Grillezett húsok mellé mézből, olívaolajból, citromfűből és egy kis sóból keverj hozzá öntetet.

Édes és sós változatban is finom.
Édes és sós változatban is finom.LarisaBlinova

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 nagyobb darab avokádó nagyobb szeletekre vagy félbevágva
  • 2 evőkanál étolaj
  • néhány csepp citromlé
  • 0.5 mokkáskanál
  • 2 cl limoncello
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál citromfű
  • 1 evőkanál puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Kend meg olajjal kissé az avokádók minden oldalát, majd adj nekik úgy 5 percet a forró grillen. Közben rázd össze alaposan a többi hozzávalót egymással, majd locsold meg vele az elkészült avokádószeleteket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek