Ne gondold túl a mascarponekrémet a körte alatt: kerüljön bele egy kevés méz, só, egy lime leve és héja, és nagyjából ennyi. Ha te is inkább főzésre használod az alkoholt, ehhez egy kevés diólikőrt vagy limoncellót adj.
Tökéletes és alig kell hozzá valami.xjben
Hozzávalók 2 személyre
A körtés réteghez
- 1 marék pirított dió
- 4 közepes darab érett körte
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A krémhez
- 1 közepes doboz mascarpone
- 1 mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál méz
- 0.5 darab biolime leve és héja
- 2 evőkanál diólikőr (elhagyható)
Elkészítés:
Kissé kenegesd meg olajjal a felszeletelt vagy félbevágott gyümölcsöket, és adj nekik a forró grillen mérettől függően 5-10 percet. Közben dolgozd el egymással a krém hozzávalóit, és ha a körte langyosra hűlt, kanalazd rusztikusan a tetejére a krémet. Diófagyival, friss citromfűvel és forró, pirított dióval a tetején tálald.