Ne gondold túl a mascarponekrémet a körte alatt: kerüljön bele egy kevés méz, só, egy lime leve és héja, és nagyjából ennyi. Ha te is inkább főzésre használod az alkoholt, ehhez egy kevés diólikőrt vagy limoncellót adj.

Hozzávalók 2 személyre
A körtés réteghez
- 1 marék pirított dió
- 4 közepes darab érett körte
- 2 evőkanál napraforgóolaj
A krémhez
- 1 közepes doboz mascarpone
- 1 mokkáskanál só
- 2 nagy evőkanál méz
- 0.5 darab biolime leve és héja
- 2 evőkanál diólikőr (elhagyható)
Elkészítés:
Kissé kenegesd meg olajjal a felszeletelt vagy félbevágott gyümölcsöket, és adj nekik a forró grillen mérettől függően 5-10 percet. Közben dolgozd el egymással a krém hozzávalóit, és ha a körte langyosra hűlt, kanalazd rusztikusan a tetejére a krémet. Diófagyival, friss citromfűvel és forró, pirított dióval a tetején tálald.