Még egy olyan fogás, amivel úgy készíthetsz különlegességet, hogy azzal valójában nem sok dolgod lesz. A receptet úgy állítottuk össze, hogy ne kelljen speciális boltokba zarándokolnod a tökéletes végeredményért.
Hozzávalók 2 személyre
Az öntethez
- 2 evőkanál pirított szezámmag
- 4 evőkanál szójaszósz
- 0.5 deci napraforgóolaj
- 1 kis kanál cayenne-bors
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 nagy evőkanál méz
- 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
- 1 gerezd fokhagyma összetörve
- ízlés szerint só és bors
Az alaphoz
- 15 deka üvegtészta
- 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
- 1 kisebb darab répa vékony csíkokra vágva
- 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
- 2 szál újhagyma vékony csíkokra vágva
- 4 evőkanál étolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Tedd egy nagyobb tálba a tésztát, sózd meg és öntsd le forró vízzel, és hagyd állni 10 percig. A zöldségeket ízesítsd, majd süsd a forró olajban néhány percig, amíg egy nagyon kicsit megpuhulnak. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze egy üvegben. Ha kész a tészta, szűrd le és add hozzá az öntetet, utána a friss zöldségeket is. Zöldfűszerekkel és pirított földimogyoróval a tetején tálald.