Hidegen és melegen is tökéletes: édes-csípős thai üvegtészta-saláta

Ha szereted a csípőset, itt az idő, hogy bevállalj egy adagot ebből a tésztaételből, amihez vacsorára szerintünk nem is kell más, esetleg egy kis adag grillezett csípős-vajas garnélafarok.

Még egy olyan fogás, amivel úgy készíthetsz különlegességet, hogy azzal valójában nem sok dolgod lesz. A receptet úgy állítottuk össze, hogy ne kelljen speciális boltokba zarándokolnod a tökéletes végeredményért.

Forrón és hidegen is finom.
Forrón és hidegen is finom.RunPhoto

Hozzávalók 2 személyre

Az öntethez

  • 2 evőkanál pirított szezámmag
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • 0.5 deci napraforgóolaj
  • 1 kis kanál cayenne-bors
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 nagy evőkanál méz
  • 1 teáskanál friss reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma összetörve
  • ízlés szerint só és bors

Az alaphoz

  • 15 deka üvegtészta
  • 10 deka káposzta vékony csíkokra vágva
  • 1 kisebb darab répa vékony csíkokra vágva
  • 1 szál szárzeller vékony csíkokra vágva
  • 2 szál újhagyma vékony csíkokra vágva
  • 4 evőkanál étolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy nagyobb tálba a tésztát, sózd meg és öntsd le forró vízzel, és hagyd állni 10 percig. A zöldségeket ízesítsd, majd süsd a forró olajban néhány percig, amíg egy nagyon kicsit megpuhulnak. Az öntet hozzávalóit alaposan rázd össze egy üvegben. Ha kész a tészta, szűrd le és add hozzá az öntetet, utána a friss zöldségeket is. Zöldfűszerekkel és pirított földimogyoróval a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek