Kapros zöldbableves – melegen és jéghidegen is finom

Néhány sós túrógombóccal feldobva még finomabb lesz ez az érdekes nyári leves, de anélkül is remek és könnyű fogás a forró napokon.

Ha zöldbabbal már eleget készítetted, érdemes kipróbálnod cukkinivel és zöldborsóval is. Utóbbit tálald egy adag kókuszcsipsszel, így még különlegesebb lesz a végeredmény.

A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.
A fokhagymás kruton is jól illik hozzá.milanfoto

Hozzávalók

  • 50 deka zöldbab összevágva
  • 1 csokor kapor felaprítva
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 nagyobb darab burgonya felkockázva
  • 8 deci alaplé
  • 1 deci tejföl
  • 0.5 darab vöröshagyma apróra felkockázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Dinszteld meg a hagymát az olajon, majd add hozzá a burgonyát, a bab harmadát, és az alaplében adj nekik kis lángon 10 percet. Egy kevés forró vízben néhány percig blansírozd a maradék babot, majd tedd jeges vízbe. 

Ha a krumplik megpuhultak, pürésítsd a leves burgonyás felét, majd add hozzá a zöldbabokat, és keverd el benne a tejfölt és tejszínt is. Ízesítsd sóval és borssal, majd végül a kaprot keverd hozzá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek