A kapros rakott burgonya nálunk jó sok tejföllel és mozzarellával készült

Ha még különlegesebbé tennéd, hideg füstöltlazac-szeletekkel tálald.

Szeretjük a rakott krumplit, ahogy azt is, ha ismerős fogásainkról kiderül, hogy egy kis csavarral még finomabbak lehetnek. A rakott krumpli nyári változata egy kevés grillezett sajttal vagy csirkemellel a legtökéletesebb.

A végén egy kanál hideg tejföl is mehet rá.
A végén egy kanál hideg tejföl is mehet rá.Bartosz Luczak

Hozzávalók

  • 1 csokor friss kapor összevágva
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 deka mozzarella felszeletelve
  • 1 kiló burgonya megfőzve
  • 4 darab tojás megfőzve
  • 20 deka füstölt kolbász vagy chorizo felkarikázva
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Karikázd fel a főtt tojást és a burgonyát, majd egy kivajazott jénaiban kezdd el rétegezni a kolbászokkal. Sózd és borsozd ízlés szerint a rétegeket. Ha ezzel megvagy, keverd el a kaprot és a fokhagymát a tejföllel, kend a tetejére, majd tedd az egészet a sütőbe 35 percre. Ekkor szeleteld rá a sajtot, és már nem lefedve is pirítsd rá úgy 10 perc alatt. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek