Ha dióból épp nincs otthon, de mandula vagy kesudió épp rendelkezésre áll, nyugodtan készítsd azzal ezt a finomságot, ha pedig vegyesen használod fel hozzá a magvakat, attól csak még finomabb lesz.
Hozzávalók
A gyümölcsös réteghez
- 50 deka sárgabarack kimagozva, összevágva
- 2 evőkanál cukor
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 1 mokkáskanál só
- néhány csepp citromlé
- 2 evőkanál mandulalikőr vagy aroma (elhagyható)
A tésztához
- 5 deka darált mandula
- 20 deka liszt
- mandulaszeletek és barna cukor a tetejére
- 1 kávéskanál só
- 6 deka cukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 deka puha vaj
- 1 darab tojás
- 1.5 deci tejszín
Elkészítés:
Forgasd össze a gyümölcsöket a keményítővel, cukorral, likőrrel, sóval és citromlével, majd kanalazd egy kivajazott jénai vagy szilikontepsi aljára. A tésztával is nagyjából ugyanennyi dolgod lesz: keverd el alaposan egymással a folyékony hozzávalókat és a puha vajat, majd egyenként dolgozd hozzá a mandulát, sütőport és a lisztet is. Kis kupacokban tedd a tésztát a gyümölcsös réteg tetejére, és 170 fokon úgy 40 perc alatt süsd készre. A tetejét sütés előtt barna cukorral is díszítheted. Langyosan vagy hidegen tálald.