Kapros karalábéleves csirkemellgombócokkal

Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi leveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.

Szuper fogás halak előtt – egy-egy adag narancsszósszal tálalt lazac például nem csak tökéletes kísérője lesz.

Tejszínnel és anélkül is készíthető.
Tejszínnel és anélkül is készíthető.graphia76

Hozzávalók 2 személyre

A leveshez

  • 1 nagyobb darab karalábé felkockázva
  • 0.5 szál újhagyma felaprítva
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb csokor friss kapor

A gombócokhoz

  • 15 deka csirkemell ledarálva
  • 1 kisebb darab tojás
  • 5 deka apró szemű zabpehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a zöldségeket, és adj nekik 3-4 percet. Ezek után önts alájuk egy kevés alapevet (vagy vizet) és párold őket félpuhára. Ha ezzel megvagy, a húsgolyókat állítsd össze és formázd meg. 

Öntsd fel a levest az alaplével, és ha már forró, főzd meg benne a csirkehúsos gombócokat és a zöldségeket. Ha elkészültek, add hozzá a tejszínt, majd a kaprot is keverd el benne. Ha savanykásabban szeretnéd, tálaláskor adj hozzá néhány csepp citromlevet. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek