Szuper fogás halak előtt – egy-egy adag narancsszósszal tálalt lazac például nem csak tökéletes kísérője lesz.
Tejszínnel és anélkül is készíthető.graphia76
Hozzávalók 2 személyre
A leveshez
- 1 nagyobb darab karalábé felkockázva
- 0.5 szál újhagyma felaprítva
- 6 deci alaplé
- 2 deci tejszín
- 1 evőkanál puha vaj
- ízlés szerint só, bors
- 1 kisebb csokor friss kapor
A gombócokhoz
- 15 deka csirkemell ledarálva
- 1 kisebb darab tojás
- 5 deka apró szemű zabpehely
- ízlés szerint só, bors
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
Elkészítés:
Dobd a forró vajra a zöldségeket, és adj nekik 3-4 percet. Ezek után önts alájuk egy kevés alapevet (vagy vizet) és párold őket félpuhára. Ha ezzel megvagy, a húsgolyókat állítsd össze és formázd meg.
Öntsd fel a levest az alaplével, és ha már forró, főzd meg benne a csirkehúsos gombócokat és a zöldségeket. Ha elkészültek, add hozzá a tejszínt, majd a kaprot is keverd el benne. Ha savanykásabban szeretnéd, tálaláskor adj hozzá néhány csepp citromlevet.