Kapros karalábéleves csirkemellgombócokkal

Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi leveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.

Szuper fogás halak előtt – egy-egy adag narancsszósszal tálalt lazac például nem csak tökéletes kísérője lesz.

Tejszínnel és anélkül is készíthető.
Tejszínnel és anélkül is készíthető.Fotó: graphia76

Hozzávalók 2 személyre:

A leveshez

  • 1 nagyobb darab karalábé felkockázva
  • 0.5 szál újhagyma felaprítva
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb csokor friss kapor

A gombócokhoz

  • 15 deka csirkemell ledarálva
  • 1 kisebb darab tojás
  • 5 deka apró szemű zabpehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a zöldségeket, és adj nekik 3-4 percet. Ezek után önts alájuk egy kevés alapevet (vagy vizet) és párold őket félpuhára. Ha ezzel megvagy, a húsgolyókat állítsd össze és formázd meg. 

Öntsd fel a levest az alaplével, és ha már forró, főzd meg benne a csirkehúsos gombócokat és a zöldségeket. Ha elkészültek, add hozzá a tejszínt, majd a kaprot is keverd el benne. Ha savanykásabban szeretnéd, tálaláskor adj hozzá néhány csepp citromlevet. 

A szalonnás héten ez a leves lesz a kakukktojás. Szalonna ugyan van benne, mégis igazán könnyű, nyári fogás. És ami igazán jó benne, hogy a férfiak is elkezdik szeretni a zöldség krémlevest.

Tovább »

Még több recept

Fűszeres-almás csatni – a legjobb helye egy nagy szelet fokhagymás sertéssült mellett van

Ha csak egy szelet húst sütöttél krumplival, és egy perc alatt készítenél belőle valami nem mindennapit, kanalazz rá egy nagy adagot ebből a csatniból, szórd meg rózsaborssal és fáradság nélkül készítettél egy izgalmas ebéded vagy vacsorát.

szeptember25., 06:04

Hideg, mediterrán joghurtleves – ennél bevetheted a kedvenc fűszereid

Ez a viszonylag semleges leves remek alap ahhoz, hogy bevesd a kedvenc zöldségeid és fűszereid. Tálalhatod langyos, balzsamecetes paradicsomraguval, rózsaborssal és zsályával, de akár különleges olajokkal és magvakkal is.

augusztus1., 06:04

Körte-mogyoró clafoutis – egy kis csokiöntet is elfér rajta minden mindegy alapon

Most akkor vagy eszünk édességet, vagy nem, és ha már úgy döntöttünk, hogy igen, ne múljon azon a néhány kanál tejszínhabon és a csokiönteten. Itt a körte szezonja, ha sütikben nem vagy éppen a legrutinosabb, ezt a pofonegyszerű tejespitét akkor is nagyon könnyen összedobod majd.

szeptember26., 06:04

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Nyári vörösboros céklaleves – ezt akár jéghidegen is tálalhatod

Ne csak ősszel főzz a gyökérzöldségekből, klasszul illenek a nyári fogásokba is!

július31., 06:04

A minestronét csicseriborsóval és friss zsályával is érdemes kipróbálnod

Szeretjük ezt a levest, azt pedig még jobban, hogy nem szorít minket korlátok közé a receptje. Néha a megszokott leveszöldségekkel készül, máskor egy kicsit kevesebb paradicsommal és több csicseriborsóval.

augusztus15., 06:04

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.