Kapros karalábéleves csirkemellgombócokkal

Ha van otthon egy bögre zöldborsó, abból is adj ehhez a friss tavaszi leveshez, ami nemcsak kalóriaszegény, de vitaminokban is kifejezetten gazdag.

Szuper fogás halak előtt – egy-egy adag narancsszósszal tálalt lazac például nem csak tökéletes kísérője lesz.

Tejszínnel és anélkül is készíthető.
Tejszínnel és anélkül is készíthető.Fotó: graphia76

Hozzávalók 2 személyre:

A leveshez

  • 1 nagyobb darab karalábé felkockázva
  • 0.5 szál újhagyma felaprítva
  • 6 deci alaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál puha vaj
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kisebb csokor friss kapor

A gombócokhoz

  • 15 deka csirkemell ledarálva
  • 1 kisebb darab tojás
  • 5 deka apró szemű zabpehely
  • ízlés szerint só, bors
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a zöldségeket, és adj nekik 3-4 percet. Ezek után önts alájuk egy kevés alapevet (vagy vizet) és párold őket félpuhára. Ha ezzel megvagy, a húsgolyókat állítsd össze és formázd meg. 

Öntsd fel a levest az alaplével, és ha már forró, főzd meg benne a csirkehúsos gombócokat és a zöldségeket. Ha elkészültek, add hozzá a tejszínt, majd a kaprot is keverd el benne. Ha savanykásabban szeretnéd, tálaláskor adj hozzá néhány csepp citromlevet. 

A szalonnás héten ez a leves lesz a kakukktojás. Szalonna ugyan van benne, mégis igazán könnyű, nyári fogás. És ami igazán jó benne, hogy a férfiak is elkezdik szeretni a zöldség krémlevest.

Tovább »

Még több recept

Leves cheddar sajttal és sonkával – ezt próbáld ki vacsorára!

Egy kevés barna sör is feldobhatja ezt a gyors levest, ami egy nagy adag cheddarral és érett, napon szárított sonkaszeletekkel lesz még izgalmasabb. Ha friss zöldséggel tálalnád, szárzellert apríts bele!

február20., 06:00

Húsgolyók mellett is remek a spárga, már mutatjuk is, hogyan érdemes elkészítened!

Nem muszáj csak párolva, köretként fogyasztanod, ebben a húsos fogásban is remek helye van a spárgának. Ezzel a fogással ráadásul túl sok szénhidrátot sem viszel be a szervezetedbe.

április21., 10:24

Ez a zöld leves tökéletes a tavaszi méregtelenítéshez

Finom az íze, pofonegyszerű, ráadásul egy kevés pestóval és kenyérszeletekre pirított mozzarella sajttal remek, lakató fogást varázsolhatsz belőle, ami hétvégi vacsoraként is megállja a helyét.

március20., 10:24

Itt a spárga szezonja, tésztával és sajttal is próbáld ki a tavaszi zöldséget!

Csak egy gyors főzés kell neki, előtte egy roppantás, amivel a fás részeket leválasztod. Tésztával is remek a spárga, főleg akkor, ha sok tojássárgájával készítesz hozzá tésztaszószt.

április19., 12:52

Egy gazdag leves a hideg estékre: burgonyaleves póréhagymával és baconnel

Ha szeretnéd egy gazdag és nagyon finom burgonyalevessel kiváltani a vacsorát, ezt a póréhagymásat próbáld ki. Ha a baconnel (és a kalóriákkal) spórolnál, napon szárított sonkával a tetején érdemes tálalnod.

február4., 06:28

Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

február27., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.