Desszertek és húsok mellett is tökéletes ez a rumos-borsos cseresznyeöntet

Nem csak a köreten nem kell agyalnod: ez a ragu nem igényel a tányérra semmilyen speciális ízesítést, ami a húsokat illeti. Csak grillezz meg néhány joghurtban pihentetett felsőcombfilét, és kész is a nem mindennapi, tavaszi-nyári ebéd.

És ez még nem minden: egy egyszerű vaníliafagyit, egy könnyű túrókrémet is különlegessé tesz ez a könnyen összeállítható, gyors öntet.

Magában is bekanalazzuk simán, ha nem látja senki.
Magában is bekanalazzuk simán, ha nem látja senki.pamela_d_mcadams

Hozzávalók

  • 2 bögre kimagozott cseresznye
  • ízlés szerint frissen őrölt színesbors-keverék
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 3 cl rum
  • 1 kis pohár víz
  • 1 evőkanál puha vaj
  • 4 evőkanál meggyszörp
Recept idők

Elkészítés:

Hevítsd fel a vajat, forgasd meg benne a gyümölcsöket. Ezek után forralj össze alaposan minden hozzávalót, a keményítőt kivéve. Néhány perc után egy kevés levet kanalazz ki, ezzel dolgozd el a keményítőt, majd sűrítsd be vele a keveréket. Melegen a legfinomabb egy adag vaníliafagyi tetején, friss mentával megszórva. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek