Ahogy ebben a salátában is finom ez a gyümölcs a sajttal, úgy egy hideg cseresznyelevest is bátran tálalj néhány gombóc mini mozzarellagolyóval, kakukkfűvel és egy kevés balzsamecettel.
Hozzávalók
A salátához
- 1 bögre kimagozott cseresznye
- 0.5 bögre pirított dió kicsit összetörve
- 15 deka feta felkockázva vagy szétmorzsolva
- 2 nagy marék salátakeverék
- 3 szál zellerszár felkockázva
Az önetethez
- 6 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál cseresznyelekvár
- 2 nagy evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
Ha az előkészületekkel megvagy, akkor már túl is jutottál a munka nehezén. Dolgozd el alaposan egymással az önetet hozzávalóit, majd locsold a saláta tetején elrendezett sajt, cseresznye, dió és zeller tetején. Ha a fetánál a kecskesajtot jobban szereted, az is tökéletes hozzá.