Ezt a tejfölös cseresznyelevest mozzarellagolyókkal és bazsalikommal dobtuk fel

A semleges sajt tökéletes levesbetét lesz, akár hidegen, akár langyosan tálalod ezt a fogást.

Ha még izgalmasabbá tennéd, egy kevés balzsamecettel vagy kevésbé bevállalósaknak fekete borssal ízesített meggysziruppal tálald.

Tejföllel az igazi.
Tejföllel az igazi.MikeLaptev

Hozzávalók

  • 50 deka cseresznye kimagozva
  • 0.5 deci mandulalikőr (elhagyható)
  • 1 mokkáskanál
  • néhány csepp citromlé
  • 10 deka porcukor
  • 3 deci tejföl
  • 1 nagy evőkanál liszt
  • 5 deci víz
  • 2 deci tejszín
  • a tálaláshoz friss bazsalikom és mozzarellagolyók
Recept idők

Elkészítés:

Főzd az ízesítőkkel a vízben a gyümölcsöket 7-8 percen át, majd add hozzá a tejszínt. Egy merőkanálnyi levessel keverd el a tejfölt és a lisztet, az így elkészült habarással pedig sűrítsd be a keveréket. Hidegen tálald egy kisebb adag bazsalikommal és a mozzarellagolyókkal a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek