Szereted a tiramisut? Szezonja van, meggyel is próbáld ki!

Nincs is jobb ilyenkor egy adag hidegen készülő desszertnél, amihez mi ezúttal egy nagy adag meggyet és feketecseresznye-lekvárt is használtunk.

Ha felnőtteknek készíted, ki ne hagyd belőle az amarettót, ebbe talán még jobban illik, mint a hagyományos, kakaós-kávés tiramisuba.

Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.
Poharakban adagonként vagy jénaiban is készülhet.Wellmony

Hozzávalók 4 személyre

  • 0.5 deci amaretto
  • 20 deka babapiskóta
  • 1 nagy adag hosszú kávé
  • 1 kis üveg feketecseresznye-lekvár
  • 1 nagy bögre kimagozott meggy
  • 1 nagy doboz mascarpone
  • 20 deka natúr krémsajt
  • 3 deci felvert tejszínhab
  • 20 deka porcukor (vagy ízlés szerint édesítő)
  • 1 mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

A kávé és az amaretto keverékével locsold meg a piskótákat, vagy mártogasd egyenként bele és tedd egy jénaiba. Ezek után jöhet a lekvár, a meggyek, majd a többi hozzávalóból keverj sima krémet és azt is terítsd szét a tetején. A tetejét csokireszelékkel, liofilizált gyümölcsökkel vagy kakaóporral díszítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek