Íme a pizza egyszerű változata: pizzás, házi melegszendvicskrém kétféle sajttal

Nálunk általában egy nagy adag marinált articsókával a tetején készül ez a pofonegyszerű fogás, ami mellé tökéletes a nem túl markáns mozzarella, de a jó kis alaphoz tetszőleges feltéteket adhatsz a kolbásztól a tonhalig.

Ha tonhallal készíted, akkor tálalás előtt szórd meg néhány szem kapribogyóval, a kolbászosat pedig egy nagy adag friss snidlinggel és petrezselyemmel tedd igazán élvezhetővé.

Hozzávalók

  • 2 kisebb doboz sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom apróra vágva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma összetörve
  • 0.5 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 0.5 bögre mozzarella lereszelve
  • 2 evőkanál parmezán lereszelve
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró olajra a hagymákat, majd néhány perc után a paradicsomokat is. Ízesítsd a keveréket, és adj neki még 5 percet, majd ha legalább langyosra hűlt, dolgozd el alaposan az összes többi hozzáavalóval egy turmixban vagy aprítógépben. Végül csekkold le, hogy kell-e még bele egy kevés só, majd mehet a krém a kenyerek tetejére. Ha a szendvics elkészült, friss olasz sonkával és rukkolával a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek