Ha tonhallal készíted, akkor tálalás előtt szórd meg néhány szem kapribogyóval, a kolbászosat pedig egy nagy adag friss snidlinggel és petrezselyemmel tedd igazán élvezhetővé.
Hozzávalók
- 2 kisebb doboz sűrített paradicsom
- 2 evőkanál mascarpone
- ízlés szerint só, bors, oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 1 teáskanál barna cukor
- 1 nagyobb darab friss, hámozott paradicsom apróra vágva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma összetörve
- 0.5 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
- 0.5 bögre mozzarella lereszelve
- 2 evőkanál parmezán lereszelve
Elkészítés:
Dobd a forró olajra a hagymákat, majd néhány perc után a paradicsomokat is. Ízesítsd a keveréket, és adj neki még 5 percet, majd ha legalább langyosra hűlt, dolgozd el alaposan az összes többi hozzáavalóval egy turmixban vagy aprítógépben. Végül csekkold le, hogy kell-e még bele egy kevés só, majd mehet a krém a kenyerek tetejére. Ha a szendvics elkészült, friss olasz sonkával és rukkolával a tetején tálald.